deZorgverzekeringadviseur
verzeker alleen de zorg die u nodig heeft!

Nieuws

Relevante nieuwsflitsen over zorg en zorgverzekeringen

Recente nieuwsberichten

Open brief van DSW aan minister: 'De verdeling van zorgkosten moét eerlijker'
Geplaatst op 23 Dec, 2017

Het verplicht eigen risico is zijn doel voorbijgeschoten, stelt Chris Oomen in de open brief, die in diverse kranten werd gepubliceerd. Het eigen risico diende ooit als rem op het onnodig gebruik van zorg, maar is nu dusdanig hoog dat steeds meer mensen -die maandelijks trouw hun premie betalen-, geen gebruik meer durven te maken van de zorg waarvoor ze zich verzekeren. Zo is het eigen risico nooit bedoeld. Om hiervoor aandacht te vragen, verlaagde DSW het verplicht eigen risico voor 2018 met € 10.
 
DSW wil dat de verdeling van zorgkosten eerlijker wordt. Daar zijn voor de hand liggende mogelijkheden voor. Eén daarvan is het afschaffen van het vrijwillig eigen risico. Die maatregel kan de premie voor iedereen met € 20 verlagen óf het verplicht eigen risico met € 50 verlagen. Zo komt niet alleen aan gezonde mensen, maar aan iedereen een voordeel toe. De beschikbaarheid van zorg kost ook geld als je er géén gebruik van maakt. Omdat de gezondheidszorg van ons allemaal is, is het niet meer dan logisch om ook de kosten ervan eerlijk te verdelen.
 
Bron DSW zorgverzekeraar 

Nieuwsarchief

OVER ONS

TwenteCollectief staat voor “UW MEDICIJN TEGEN HOGE ZIEKTEKOSTEN'”. TwenteCollectief is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote aanbieder van (collectieve) zorgverzekeringen. TwenteCollectief biedt voordelen voor iedereen en heeft inmiddels vele tevreden relaties.

RVO Assurantïen BV
Deurningerstraat 29
7571BA Oldenzaal
0541537555
backoffice@rvoassurantien.nl
Ons AFM-nummer: 12002438
www.twentecollectief.nl/

NIEUWS

Meer nieuws
De site is in onderhoud, op dit moment worden de tarieven en voorwaarden voor 2015 in het systeem verwerkt.
De site is in onderhoud, op dit moment worden de tarieven en voorwaarden voor 2015 in het systeem verwerkt.
Beste bezoeker,

De site is momenteel in onderhoud in verband met de verwerking van de nieuwe zorgverzekering producten 2018. Ons streven is erop gericht deze periode zo kort mogelijk te houden.